<

У Китаї письменницю засудили до 10 років за гомоеротичний роман

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 20.11.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Китайську письменницю засудили до десяти років ув’язнення за книгу, що містила опис сексу між геями.

Суд у провінції Аньхой виніс вирок письменниці, яку називають Лю, за те, що вона писала і продавала «непристойні матеріали».

Її роман під назвою «Заняття» містив «гомосексуальну поведінку між чоловіками, включаючи збоченські сексуальні акти, зокрема образливу та порочну практику», зазначили в поліції, повідомляє BBC Україна.

Тривалий строк ув’язнення для авторки викликав хвилю обурення у соцмережах Китаю.

Пані Лю, більш відома під своїм онлайн-псевдонімом Тянь Ї, подала апеляцію.

Порнографія в Китаї вважається незаконною. Поліцейські звернули увагу на її роман після того, як він почав набирати популярності онлайн.

За повідомленнями, пані Лю продала понад 7 тисяч примірників «Заняття» та інших еротичних творів і заробила на цьому 150 тисяч юанів (понад 21,5 тисяч доларів). Але чимало користувачів соцмереж вважають, що строк ув’язнення, до якого засудили письменницю, занадто довгий.

“10 років за роман? Це забагато”, – зазначив один з користувачів соцмережі Weibo.

Інший користувач згадав випадок 2013-го року, коли колишнього чиновника посадили на вісім років за зґвалтування 4-річної дівчинки.

“Ті, кого визнають винними у зґвалтуванні, отримують менш ніж 10 років ув’язнення. А цій письменниці дали 10 років”, – додав ще один користувач Weibo.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця