<

У Ковелі та Луцьку заблокували схеми махінацій з гуманітарною допомогою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:48 | 15.06.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
5559
/ коментарі 2

СБУ на Волині заблокувала одразу дві схеми махінацій з гуманітарною допомогою. Одну зі схем співробітники СБУ викрили у Луцьку. У ній задіяна одна із громадських організацій Волині.

Правоохоронці встановили, що організація ввозила автомобілі на територію України під виглядом гуманітарної допомоги, а надалі автівки продавались  за готівку, повідомляє Управління СБ України у Волинській області у фейсбуці.

Зокрема, оперативники зафіксували продаж  одного «гуманітарного» автомобіля за суму у понад 100 тис. грн. Також представник громадської організації  обіцяв продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість зловмисник оцінив у 12 тис. доларів США.

У межах кримінального провадження, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Також йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту  

Іншу схему організував мешканець міста Ковель, який ввозив автівки з країн ЄС як гуманітарну допомогу, а в подальшому продавав їх на загальних підставах.  

Правоохоронці викрили зловмисника під час продажу двох транспортних засобів на загальну суму понад пів мільйона гривень.

У межах кримінального провадження зловмиснику вирішується питання про повідомлення йому підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України




коментарів: 2
  1. Нічого собі, аж на четвертий місяць війни розкрили, а до цього часу де було СБУ? Чи то так треба, когось здати для замилювання очей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер