<

У Харкові суд відпустив на свободу антимайданівця «Топаза»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 28.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарів 5

Жовтневий райсуд Харкова ухвалив рішення про негайне звільнення з-під варти антимайданівця Гната Кромского, відомого на прізвисько “Топаз”, повідомив адвокат Дмитро Горшколепов, передає “112 канал“.

“Суд задовольнив клопотання адвоката про перерахунок відбутого строку покарання виходячи з реального перебування під вартою. Згідно з роз’ясненням Верховного суду про застосування “закону Савченко” виходить, що він (Кромской, – ред.) провів під вартою понад 8 років. З урахуванням вироку Київського райсуду, який призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, Жовтневий суд прийняв ухвалу про негайне звільнення його з-під варти. Зараз йде оформлення документів. Сьогодні до вечора він повинен вийти на волю”, – сказав Горшколепов.

Нагадуємо, харків’янин Гнат Кромской був членом охорони “Антимайдана” в Маріїнському парку в Києві. Став відомий за позывному “Топаз” після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі “Антимайдана”. Також він брав участь у захопленні будівлі Харківської ОДА 1 березня 2014 року, а також був активним учасником масових заворушеннях навесні 2014 року.

30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова визнав Гната Кромского винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1. ст. 110, ч. 1 ст. 294 і ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, масові заворушення та незаконне заволодіння транспортним засобом. Суд засудив його до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.




коментарів: 5
  1. судді відчувають, шо “знову власть міняеться” і вже час доставати будьоновки…скоро тіж судді будуть сажати майданівців… і це буде правільно

      • я ще дочекаюсь, коли йцукен син буде ставати в чергу, шоб здати владі майданівців по $10 за пучок, хе-хе

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця