<

У ГПУ пояснили повернення на роботу судді, спійманого на хабарі в 50 тисяч доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:04 | 22.02.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Генеральна прокуратура не може клопотати про відсторонення від посади дніпровського судді Геннадія Підберезного, якого впіймали на спробі дати $50 тисяч хабара керівнику САП Назару Холодницькому.

Відсторонити від посади суддю може лише Вища рада правосуддя.

Про це сказав прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко в ефірі “112 Україна“.

Він пояснив, що ВРП двічі відсторонювала Підберезного. Термін такого заходу сплив.

“Тому поки ВРП не прийме [повторне] рішення про відсторонення, суддя буде перебувати на свободі і виконувати свої обов’язки. Але є серйозний нюанс: досудове розслідування завершене. Суддя вийшов з-під варти і зі стороною обвинувачення знайомиться з провадженням по суті. Як тільки до суду передадуть кримінальне провадження і розпочнеться його розгляд, прокуратура матиме право знову звернутися до суду про відсторонення судді від виконання ним обов’язків. Це буде тривати до набрання сили вироком суду”, – пояснив Лисенко.

21-го вересня голову Кіровського райсуду Дніпра Геннадія Підберезного і його заступницю Наталію Овчаренко затримали в кабінеті голови САП Назара Холодницького. Вони намагалися дати хабар у розмірі $50 тисяч за закриття справи стосовно Овчаренко. Її у серпні відсторонили до 19-го жовтня через справу про хабарництво.

23-го вересня суд обрав Підберезному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Після внесення застави 4-го жовтня Підберезного звільнили з-під варти.

У суді Підберезний доводив, що в нього немає нирки, серцева хвороба та на утриманні перебуває малолітня дитина, тому його неможна запроторювати до СІЗО на час слідства. Його відпустили під заставу.

21-го лютого Підберезний вийшов на роботу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця