<

У Гаазі відмовили Україні у справі проти Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:26 | 12.12.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі (МКС) не може відкрити за зверненням України кримінальну справу стосовно незаконної анексії Криму Росією.

Про це заявив речник МКС Фаді Ель Абдалла під час спілкування з журналістами у Брюсселі, пише УНІАН.

За його словами, з 2017 року МКС може отримати нову функцію – розглядати справи, пов’язані з актами агресії, серед яких – анексія. – Ця норма записана в Римському статуті, але набуде чинності з 2017 року. У листопаді 2017 року має відбутися голосування з приводу того, хочемо ми активізувати цю частину судової відповідальності чи ні. В залежності від результатів голосування ми будемо знати, чи підпадатиме цей злочин під юрисдикцію суду, – пояснив Адбалла. Крім того, відповідну поправки до статуту мають ратифікувати країни, які є учасницями цього документу. – Як мінімум, нам потрібно 30 ратифікацій плюс позитивне голосування, – додав Абдалла. Відповідаючи на запитання, чи зможе Україна звернутися до МКС після завершення процедури, речник сказав: – Я не думаю, що це може бути застосовано щодо фактів, які були у минулому. Події, що сталися до того, як поправка щодо акту агресії вступить у дію, не будуть розглядатися судом.

Абдалла нагадав, що нині під юрисдикцію МКС підпадають справи, пов’язані зі злочинами проти людяності, злочинами, вчиненими під час війн та геноцидом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця