<

У ЄС викрили мережу нелегального перевезення українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:05 | 12.11.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Європейське поліційне агентство Європол повідомило про викриття мережі нелегального перевезення громадян України до Великої Британії та Ірландії.

У результаті операції Національної поліції Іспанії і Прикордонної служби Польщі разом із Європейським центром у справах нелегального перевезення мігрантів Європолу і правоохоронців іще низки країн арештовано понад сто осіб – їх підозрюють у підробці офіційних документів і сприянні нелегальній імміграції, – повідомляє Радіо Свобода.

Як мовиться в повідомленні Європолу, міграційні потоки українців сягнули піку після кримської кризи і стали ціллю кримінальних організацій, які надавали мігрантам «комплексне обслуговування», включно з підробленими документами – візами й паспортами, – а також квитками на літак чи житлом у транзитних країнах.

За повідомленням, українські мігранти в’їжджали до Польщі за туристичними візами, а далі перебиралися до інших країн, вдаючись до підроблених документів – таких, як посвідчення особи громадян Польщі чи паспорти громадян країн Балтії.

Європейський союз нині готується надати громадянам України безвізовий режим для короткотермінових відвідин без права працевлаштування країн «шенгену» – до яких не належать Велика Британія та Ірландія. При цьому серед первісних претензій до Києва, які він мав задовольнити для отримання візової лібералізації, міграційних ризиків майже не згадували.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер