<

У «Чесно» розповіли, «чим дихають» волинські мажоритарники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:26 | 23.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
10744892_708229359226246_377813674_n

Координатор руху «Чесно» на Волині Марія Доманська оприлюднила поміжні підсумки аналізу кандидатів по мажоритарних округ Волині, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

Про результати за станом на 23 жовтня вона повідомила під час прес конференції у Луцьку в четвер.

Так, у «Чесно встановили, що 17 із 59 зареєстрованих кандидатів в одномандатних виборчих округах Волинської області частково розкрили інформацію про себе на сайті партії, від імені якої балотуються, або надавши інформацію на запит руху.

Зокрема, автобіографію оприлюднили Ігор Гузь, Юрій Гупало (округ №19), Володимир Бондар, Володимир Красуля, Сергій Мартиняк (округ №20), Михайло Гетьман, Сергій Дружинович, Степан Івахів (округ №21), Роман Іванюк, Ігор Лапін (округ №22), Василь Байцим (округ №23).

Декларацію про доходи за 2013 рік передали Ігор Гузь, Євген Мельник, Андрій Оніщук (округ №19), Володимир Бондар, Роман Карпюк, Володимир Красуля, Сергій Мартиняк (округ №20), Михайло Гетьман, Сергій Дружинович, Степан Івахів (округ №21), Роман Іванюк, Ігор Лапін, Григорій Пустовіт(округ №22), Василь Байцим, Ігор Єремеєв, Людмила Кирда(округ №23).

Також Марія Доманська нагадала про так званих «небезпечних кандидатів», зокрема, голосувальників за закони 16 січня Сергія Мартиняка, Степана Івахіва та Ігоря Єремеєва.

«Їх вважали голосувальниками за диктаторські закони, бо ми базуємся на протоколах голосування на сайті ВРУ. Вони троє відкликали голоси. Івахів – 3 жовтня, Мартиняк та Єремеєв – 7 жовтня. Ми не даєм оцінок, погані чи хороші, приймати рішення виборцям. Ці люди мали можливість відкликати свої голос раніше», – пояснила координатор «Чесно» на Волині.

Також вона визнала, Івахів, Єремеєв та Мартиняк робили публічні заяви про те, що не голосували та ініціювали законопроекти про скасування «диктаторських законів».

Марія Доманська розповіла, що волинським мажоритарникам пропонували підписати Меморандум доброчесності, в якому вони зобов’язуються:

надати свою повну автобіографію;

декларацію про доходи за 2013 рік;

за п’ять днів до виборів надати деталізований проміжний фінансовий звіт про надходження коштів до виборчого фонду кандидата та їх використання під час підготовки та проведення позачергових парламентських виборів (за даними станом на 10 днів до дня голосування);

оприлюднити інформацію про джерела коштів, використаних для формування виборчої застави кандидата;

Станом на 23 жовтня серед мажоритаників округу №19 підписали та виконують вимоги Меморандуму лише два кандидати – Ігор Гузь та Юрій Гупало.

Також активісти «Чесно» пропонують мажоританикам підписати Меморандум про підтримку реанімаційного пакету реформ – програму, яка передбачає ухвалення у новій раді законопроектів для просування реформ. Якщо ж кандидати, що підписали Меморандум, потім відмовляться голосувати за реформи, про це «Чесно» буде активно повідомляти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця