<

Триває робота зі встановлення меж прибережних смуг водоохоронних зон у Волинській області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:19 | 25.04.2016 / Новини /
Перегляди
27
/ Коментарі відсутні

У Волинській області триває робота зі встановлення меж прибережних смуг водоохоронних зон. Загалом вже  з загальної площі 29,6 тис. га прибережних захисних смуг встановлені межі на 10,7 тис. га,  що становить  36,3 % від загальної площі.

У повному обсязі встановлені прибережні захисні смуги навколо водних об’єктів  в містах обласного значення: Ковелі, Луцьку, Володимирі-Волинському. Більше 50%  загальної площі  –  у Маневицькому (78,2%) та Луцькому (58%) районах.

На Волині також розроблено 177 схем землеустрою та техніко-економічного обгрунтування використання і охорони земель, що становить 43% від потреби. На разі в роботі перебуває ще 59. У Любешівському, Старовижівському та Шацькому районах це завдання викнано у повному обсязі.

«Така робота є вкрай важливою, адже згідно чинного законодавства у прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється будь-яка господарська діяльність, особливо така, що несе шкоду екології: влаштування звалищ, миття автомобілів, будівництво баз відпочинку, автостоянок тощо. Тому необхідно мати чіткі межі охоронних зон, аби не допустити там неправомірних дій», – розповідає начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.  

У Волинській області також налічується і 26 об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення площею 132,5 тис. га. Встановлено межі територій 7 з них на площу 34,18 тис. га та  видано 90 правовстановлюючих документів на площу 29,82 тис. га.

Природно-заповідний фонд місцевого значення налічує 362 об’єкти площею 106,85 тис. га. Із них встановлені межі 58 об’єктам на площу 15,46 тис. га, видано 1 державний акт на площу 74,8 га  орнітологічному  заказнику «Рокинівський».

Окрім того, минулого року встановлено межі загальнозоологічного заказника місцевого значення «Буг» на території Штунської сільської ради Любомльського району на площі 365,7 га.

Довідково:

Загальнозоологічний заказник місцевого значення «Буг» створений  у 2001 році. Заказник  має площу 365,7 га та знаходиться у заплаві річки Західний Буг – цінного природного комплексу зі старицями, луками, болотами, надзаплавними терасами, лісами та чагарниками, де зустрічаються рідкісні види тварин, занесені до червоної книги України: лелека чорний (під час харчування), журавель сірий (на прольотах), видра річкова, а також деркач, занесений до Європейського червоного списку тварин, що знаходяться під загрозою зникнення у світових масштабах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця