<

Тариф на газ для населення знизять вдвічі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 30.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Тариф на газ для населення за споживання до 200 кубів в місяць знизять вдвічі.

Про це під час засідання уряду 30 вересня заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, – інформує УНІАН.

«Гроші на газ ми накопичуємо, соціальну ціну ми сьогодні встановлюємо. Ще раз підкреслюю – це 50% від ринкової вартості газу. Ринкова вартість 7188 грн. На обсяг газу, який споживають домогосподарства, до 200 куб. м газу. Кабінет міністрів України сьогодні ухвалює рішення про зниження ціни, вдвічі менше – це 3600 грн», – сказав Яценюк.

«Кабінет міністрів відповідно до повноважень, наданих законом, приймає рішення щодо надання усім громадянам України соціальної норми обсягом 200 куб. м газу за ціною 3600 грн, що удвічі дешевше, ніж ринкова ціна природного газу», – додав Яценюк.

Зі слів прем’єр-міністра, уряд компенсує різницю у ціні на газ за рахунок коштів держбюджету.

Разом з тим, Яценюк уточнив, що соціальна норма на газ вводиться для домогосподарств, які використовують даний вид палива для опалення.

Як раніше повідомлялося, НКРЕКУ, у рамках виконання Меморандуму з ключовим кредитором країни – Міжнародним валютним фондом, підвищила з 1 квітня поточного року мінімальний тариф на газ для населення у 3,3 разу – до 3600 грн за тисячу кубометрів палива при споживанні до 200 куб. м газу. У період міжсезоння – з 1 травня по 30 вересня – вартість природного газу становить 7188 грн за тисячу кубометрів, незалежно від обсягів споживання.

Крім того, з 1 квітня підвищилися тариф на теплопостачання для населення – на 72%, до 537,2 грн за 1 Гкал. Також НКРЕКУ з 1 квітня 2015 року підвищила тарифи на електроенергію для населення в середньому на 19%.




коментарів: 3
  1. То це треба було з вересня піднімати ціну на газ, щоб потім піарнутись і сказати вот дивіться ми знизили ціну…?

  2. нехай пан яценюк розповість ,де він взяв цифру у 200 куб.та назве будинок чи квартиру , яку можна було б нагріти такою кількістю газу.

  3. Так вона і так була в опалювальний період 3600 від самого початку підняття цін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер