<

Судили диверсанта з білорусі, який інформував про пересування українських військових: завтра його відпустять

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 18.08.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
621
/ коментарі 2

На Волині судили громадянина білорусі, який інформував білоруські спецслужби про пересування військової техніки Збройних сил України на Волині.

Луцький міськрайонний суд арештував білоруса на п’ять місяців, однак злочинець під час розслідування перебував під вартою, тож 19-го серпня його відпустять, повідомляють Волинські Новини.

Як ідеться у матеріалах справи, громадянин білорусі добровільно погодився на співробітництво з оперативним співробітником Комітету державної безпеки та співробітником Державного прикордонного комітету республіки білорусь з пошуку, збору та передачі спецслужбам інформації, що їх цікавить.

24-го лютого він отримав завдання від співробітника білоруського КДБ про збір інформації щодо стратегічного і мобілізаційного розгортання військ Збройних сил України на території Волинської області.

КДБіста цікавила чисельність, дислокація, озброєння та матеріально-технічне забезпечення військових формувань, відомості про військовослужбовців ЗСУ, зокрема учасників АТО/ООС, обладнання захисних інженерних споруд, настроїв серед місцевого населення.

Цього ж дня, перебуваючи у Шацьку, білорус помітив переміщення військової техніки колоною батальйонної тактичної групи Збройних сил України та передав цю інформацію співробітнику КДБ РБ через WhatsApp.

Про обвинуваченого відомо те, що він є уродженцем села Дрочева Брестської області республіки білорусь, працює торгівельним спеціалістом АГД фірма «Комерс» м. Брест РБ, одружений, на утриманні має одну дитину.

Між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості, яку суд затвердив. Білоруса оштрафували на п’ять місяців. Однак під час розслідування злочинець перебував під вартою, тож 19-го серпня його звільнять з-під варти.

Нагадаємо: Контррозвідка СБУ затримала шпигуна на Волині




коментарів: 2
  1. “Відпустять…”
    Ше м’якого стільця йому подаруйте, шоб комфортніше було сидіти, наблюдати і зливати інфу.
    Ужас якийсь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця