<

Суд Києва розморозив близько 26 рахунків компаній Януковича

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:27 | 14.12.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Печерський суд Києва протягом місяця скасував арешти щонайменше 26 рахунків, які правоохоронці пов’язували з оточенням екс-президента Віктора Януковича.

Про це йдеться у рішеннях, оприлюднених в Єдиному реєстрі, – пише “Економічна правда“.

Рахунки були заарештовані у справі, яку веде Генпрокуратура. Слідство вважає, що в реєстраційні документи ряду компаній внесли неправдиві відомості. Також ймовірні злочинці нібито сприяли відмиванню “брудних” грошей – їх дії передували легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом.

У цій справі кільком підприємствам за листопад-грудень вдалося зняти арешти з своїх рахунків і сум ПДВ в системі електронного адміністрування. Серед них: “Аскор-Інвест”, “Гендальф”, “Фігаро Еволюшн”, “Екотрейд 2016”, “Фартісіма”, “Фаршмаг”, “Ін-Том”.

Більшість з них фігурують також в інших виробництвах, зокрема, про розкрадання коштів “Укрзалізниці”. Слідство у цій справі заявляло, що причетні фірми нібито належать синові екс-президента Олександру Януковичу.

Судді вирішили, що слідство не довело причетність компаній до злочинів та незаконність їхніх коштів.

Деякі з рахунків були відкриті, зокрема, у “Всеукраїнському банку розвитку”, який належить Януковичу-молодшому.

Які суми зберігались на арештованих рахунках, не відомо. Однак наприкінці листопада джерела УП у Генпрокуратурі повідомляли, що оточення Януковича хотіло зняти арешт з 250 мільйонів доларів. В одній зі справ арешт тоді залишився дійсним, однак, судячи із судових рішень, ці з кошти фігурують також серед десятків рахунків, розморожених у листопаді.




коментарів: 4
  1. За євроінтеграцію. А яке відношення має стаття до твого питання? Аби щось дурне ляпнути

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця