<

США ввели санкції проти Росії, Криму та низки громадян України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:00 | 31.07.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

США розширили санкційні списки пов’язані із агресією Росії проти України й окупацією Криму, а також проти колишніх діячів режиму Януковича. Про це йдеться в повідомленні американського Мінфіну.

Серед фігурантів списку, зокрема, Сергій Курченко, син колишнього президента України Віктора Януковича Олександр Янукович, один з колишній лідерів Партії регіонів Андрій Клюєв, екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький – повідомляє Громадське.тв

З росіян під санкції потрапив бізнесмен Роман Ротенберг, директор з розвитку концерну Калашников Андрій і завідувач експортним напрямом цього ж концерну Олександр Омельченко.

З юридичних компаній під санкції потрапили Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ), дочірні компанії “Роснефти” і ряд структур ВЕБу, концерн Калашникова, Холдинг МАКО Олександра Януковича та інші підприємства.

У список також потрапили Іжевський механічний завод, “Концерн ” Іжмаш”.

Серед об’єктів в Криму під санкції потрапили комерційні порти Євпаторії, Феодосії, Керчі, Севастополя, Ялти, а також Керченська поромна переправа.

Їхні можливі активи у США мають бути заморожені, американським фізичним і юридичним особам заборонені ділові стосунки з ними.

Нагадаємо, що 3-го липня Президент Росії Владімір Путін заявив, що винуватцями військових дій на сході України є США і країни Євросоюзу, які запровадили санкції проти Росії.

«Ті, хто вводить ці обмежувальні заходи щодо Росії, так звані санкції, власне, вони і є винуватцями всіх подій, свідками яких ми є, на південному сході України», – сказав Путін, виступаючи на засіданні Радбезу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця