<

США нададуть Україні сучасні системи ППО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:45 | 11.10.2022 / Новини / , , /
Перегляди
186
/ Коментарі відсутні

Сполучені Штати нададуть Україні сучасні системи протиповітряної оборони у відповідь на ракетний терор російських окупантів, у тому числі удари 10 жовтня.

Обіцянку передати системи ППО дав президент США Джозеф Байден у розмові з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє “Газета ua”.

“Президент Байден пообіцяв продовжувати надавати Україні підтримку, необхідну для самооборони, в тому числі передові системи протиповітряної оборони” – сказано в повідомленні.

Точні терміни надання систем ППО при цьому не вказуються. Також невідомо, про які конкретно системи говорив Байден.

“Президент Байден пообіцяв продовжувати надавати Україні підтримку, необхідну для самооборони, в тому числі передові системи протиповітряної оборони” – сказано в повідомленні.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що провів “продуктивну розмову” з американським лідером Джо Байденом, зокрема про системи протиповітряної оборони, які Україна чекає від країн Заходу.

“Продуктивна розмова з Джо Байденом. ППО нині – пріоритет №1 у нашій оборонній співпраці. Також потребуємо лідерства США для жорсткої позиції G7 та підтримки нашої резолюції ГА ООН”, – написав Зеленський у твітері.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу.

Кулеба розповів, що вони скоординували зусилля для організації рішучої відповіді росії через Генеральну асамблею ООН.

Також він поговорив з міністеркою закордонних справ Канади та закликав, щоб союзники скоординованими зусиллями швидше дали Україні додаткові засоби ППО і ПРО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер