<

Співпрацювала з окупантами: на Волині чиновниці з Донеччини повідомили про підозру в держзраді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:19 | 1.12.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
17291
/ Коментарі відсутні

На Волині заочно повідомили жительці міста Волноваха Донецької області про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської обласної прокуратури.

За даними слідства, жінка, яка до повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну обіймала посаду у Волноваській районній раді, зрадила Присязі посадової особи місцевого самоврядування, перейшла на бік ворога в період збройного конфлікту та добровільно поступила на службу до незаконного органу влади окупаційної адміністрації держави-агресора – «адміністрації Волноваського району Донецької Народної Республіки».

Обіймаючи посаду «начальника відділу адміністрації», вона надавала окупантам допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просувала ідеї проросійської спрямованості.

Окрім того, для подальшого встановлення у Волноваському районі Донецької області окупаційної влади, штучного створення у мешканців хибних уявлень про добрі наміри окупаційних військ та незворотного і стабільного існування на території влади рф та ідей «руского міра», посадовиця брала участь у мітингах та святкуваннях з нагоди державних російських свят, за інформаційної підтримки проросійських ЗМІ, згідно з функціональними обов’язками, проводила «перевірочні та контрольні заходи».

Наразі щодо так званої начальниці відділу ініціюється одержання судового дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (inabsentia) у відсутності самої підозрюваної.

Розслідування триває.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця