<

SpaceX починає передстартові випробування прототипу Starship. На цьому кораблі планують літати на Марс

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:35 | 28.12.2020 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Космічна компанія SpaceX розпочинає передстартові випробування прототипу багаторазового корабля Starship. Компанія Ілона Маска вже завершила установку 9-го прототипу міжпланетного корабля.

Про це свідчить трансляція з космодрому в селищі Бока-Чика у штаті Техас (США), – пише Громадське.

Після завершення передстартових випробувань апарат тестуватимуть у режимі польоту. Таким чином у компанії хочуть отримати більше інформації для подальших випробувань, щоб згодом досягнути прототипом цього корабля земної орбіти.

Щоб уникнути ситуації, яка була з минулим прототипом, котрий вибухнув під час приземлення, у новий апарат внесли деякі зміни, зазначив Ілон Маск.

Що таке Starship?

Starship — надважка ракета-носій, яка в перспективі має стати заміною для ракет Falcon 9 та Falcon Heavy, що використовуються зараз. Обидва ступені Starship багаторазові, а в другий інтегрований космічний корабель, тому його планують використовувати для пілотованих місій, зокрема й для польотів на Місяць і Марс.

Саме ракета-носій Starship має стати однією з тих, що до 2022 року доправлять на поверхню Місяця «першу жінку та наступних чоловіків» у межах програми «Артеміда» Національного аерокосмічного агентства США (NASA).

У серпні Starship уперше змогла піднятись у повітря на висоту 150 метрів. Попередні чотири прототипи вибухали під час випробувань — у листопаді 2019 року і в лютому, квітні й травні 2020-го. Останній тестовий політ прототипу Starship відбувся 10 грудня. Тоді компанії вдалося підняти корабель на значну висоту, однак він вибухнув під час посадки.

Фото на головній з відкритих джерел.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця