<

Сотні ошуканих іноземців: скандал у Донецькому медуніверситеті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:36 | 6.12.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Кропивницькому, де розташовані два факультети Донецького національного медичного університету, спалахнув конфлікт. Іноземні студенти заявили, що їх погано навчають, а також розповідають про махінації із оплатою за навчання.

Про це розповідає BBC.Україна.

Всього в університеті навчаються понад тисячу іноземців. Одного дня їм оголосили, що їхня оплата за навчання так і не дійшла на рахунки університету в повному обсязі.

Тепер внутрішній аудит та правоохоронні органи мають з’ясувати, на якому етапі і хто ошукав студентів.

У самому ВНЗ визнають, що проблеми з навчанням є, але не такі вже й страшні.

Цього року іноземці мають здавати КРОК – кваліфікаційний іспит, який дозволить їм або продовжити подальше навчання, або їм доведеться повторити навчальний курс за додаткову оплату чи покинути ВНЗ. Вони просто бояться із такою підготовкою не скласти тест.

Наступного дня після протесту проти якості навчання іноземцям повідомили, що вони стали жертвами аферистів.

“Керівництво міжнародного факультету недобросовісно виконувало свої обов’язки. В результаті є маса недоліків і порушень, які призвели до того, що жоден з вас сьогодні не має легітимного статусу перебування на території країни. Також на сьогодні серед вас немає жодного студента, який оплатив повну суму за навчання”, – повідомили студентам під час зборів.

В університеті заявили, що, на їхню думку, проблеми могли виникнути через фірму-рекрутера ТОВ “Українські освітні послуги”, яка запрошувала студентів. Саме через неї студенти оплачували навчання.

Начебто фірма могла завищувати суму оплати і не всі гроші переказувати на рахунок університету. Розслідування веде СБУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця