<

Смерть дітей на Донбасі: повідомили кількість жертв з початку російської агресії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:17 | 22.01.2022 / Новини / , , /
Перегляди
363
/ коментарів 14

Стало відомо, скільки дітей загинуло на Донбасі з початку російської агресії. За це період від ворожих дій померли 152 дитини.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмили Денісова з посиланням на дані Управління Верховного комісара ООН з прав людини, – передає УНІАН.

“…У 2021 році від бойових дій постраждало 12 дітей. Із них: 4 дитини − загинуло, 8 – зазнали поранень. За весь період конфлікту зафіксовано 152 випадки смерті дітей”, – розповіла вона.

Водночас, омбудсмен наголосила, що окупаційні адміністрації на непідконтрольних уряду України територіях Донецької і Луганської областей продовжують “систематично та методично реалізовувати заходи з формування у населення спотвореного світогляду та проводять інформаційні кампанії задля психологічного тиску на дітей та молодь”.

“Через ще несформовану свідомість та недостатність знань, молоде покоління більше піддається впливу недостовірної інформації. Ці заходи нерідко спрямовані на здійснення масової мілітаризації дітей шляхом жорстких маніпуляцій під виглядом освітніх та просвітницьких заходів”, – пояснила вона.

За словами Денісової, наприкінці 2021 року в тимчасово окупованому Луганську відбулася конференція з питань патріотичного виховання, за результатами якої уряд так званої “ЛНР” затвердив програми патріотичного та духовно-морального виховання дітей та молоді на 2022-2024 роки.

Також представники окупаційної влади РФ з представниками “Русского дома” підписали документ “Стратегия популяризации русского языка и культуры среди молодежи в ближайшие два года”.

“Таким чином, окупаційна влада РФ за підтримки представників російських навчальних закладів розробляє систему впровадження патріотичного навчання для примусового нав’язування хибного патріотизму, а також вживають рішучих дій щодо пропаганди ідей “русского мира” та налаштування жителів ОРДЛО проти України”, – написала Денісова.

Вона наголосила на необхідності дотримання міжнародних норм, які встановлюють заборону залучення дітей. до збройних конфліктів, зокрема, Конвенції ООН про права дитини, резолюцій Ради безпеки, а також українського законодавства.

“Засуджую будь-які дії, спрямовані на залучення дітей до участі у військових діях та збройних формуваннях”, – заявила омбудсмен.




коментарів: 14
  1. Ну давай прямо скажемо, що Донбас для нас–як костомаха в горлі. А потрібний він тільки праворадикалам для погромів і щоб поквитатись з тими, хто скоса дивиться на необандерівців.

  2. Придністров’я, Абхазія, Осетія, Донбас… За прагнення населення до рюського світу це ж саме населення платить життями своїх дітей… Коли вже дойде, що “русский мір” це клоака цивілізації…

    • Таку клоаку і тебе подібних коли тянуть до суду за “руський мір” то чомусь починають згадувати про Достоевского і Толстого…..

  3. Я розумію, коли замість руського міра ми будуємо свій світ–вільний від будь-яких тоталітарних режимів, адекватних, свободолюбивих, грамотних громадян. Але коли нам нав’язують шухевичо-бандерівський мір, який будується на перекручуванні історичних фактів, відкритій фальші, ненависті до всіх інакомислячих, розділенні на своїх, а значить патріотів та не своїх, значить зрадників, то виникає питання:”За що боролись і що будуємо?”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок