<

Сліди отрути «Новачок» виявили в зразках шкіри, крові і сечі російського опозиціонера Навального

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 4.09.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Фахівці Бундесверу, які зробили висновок про отруєння Навального, знайшли сліди отруйної речовини з групи «Новачок» у зразках шкіри, крові і сечі політика, а також на пляшці, якою він користувався під час поїздки. 

Про це йдеться у публікації німецького видання Spiegel, – передає УП.

Відзначається, що клініка “Шаріте” дуже швидко включила Бундесвер у проведення розслідування. Однак мюнхенській лабораторії Бундесверу знадобилось кілька днів, аби встановити контакт Навального з отрутою із групи “Новічка” – сліди отруйної речовини були мінімальними, але все ж їх вдалося виявити в зразках шкіри, крові і сечі Навального.

Крім того, сліди отрути були знайдені також на пляшці, з якої Навальний пив у поїздці. Його рідні зберегли пляшку після того, як політику стало погано, і передали лікарям у Берліні. 

Імовірно, Навальний випив із пляшки, коли вже був отруєний, залишивши на ній сліди отрути.

2-го вересня німецький уряд заявив, що Навального отруїли “Новічком”. Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель не має сумнівів, що Олексія Навального отруїли, бо намагались змусити замовкнути, і в зв’язку з цим очікує відповідей на “серйозні запитання” від уряду Росії. 

Напередодні Євросоюз закликав до спільної міжнародної відповіді на отруєння Навального і допустив введення санкцій.

Нагадаємо, 20-го серпня російський опозиційний політик Олексій Навальний потрапив до реанімації – йому стало зле в літаку на рейсі з Томська до Москви. Його госпіталізували до омської лікарні, головлікар якої називав діагнозом Навального порушення обміну речовин. 

Порушення обміну речовин: омські лікарі назвали можливий діагноз, що призвів до коми Навального.

Згодом 44-річного Навального евакуювали в Німеччину в клініку “Шаріте”. Там заявили, що Навального, ймовірно, отруїли.




коментарів: 4
  1. О то те видання належить німці кажуть Білу Гейтсу і клініку там де той лежав пасічник президент спонсорує Білл,пательня краще б підійшла…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця