<

Скільки виборців голосуватимуть на місцевих виборах у 2015-му році оприлюднила ЦВК

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:38 | 31.08.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Інформація про кількість виборців, виборча адреса яких віднесена до території кожного міста, а також про виборчу систему, за якою проводяться вибори міського голови на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25-го жовтня 2015 року, станом на 1-го серпня 2015 року з’явилася на офіційному сайті ЦВК.

Отже, відомо скільки свідомих українців цьогоріч зможуть виявити свою політичну волю та забезпечити своє Конституційне право обирати обласних, районних, міських та сільських очільників, а також представників рад різних рівнів.

Відтак, на Волині у ранг міст більше 90-ти тисяч потрапив лише Луцьк – 156 774 громадянина виборчого віку.

Відома і чисельність виборців в містах Західної Волині,в яких вибори міського голови проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в єдиному одномандатному виборчому окрузі:

  • м. Володимир-Волинський – 27 492 виборця;
  • м. Любомль – 8 037 виборців;
  • м. Нововолинськ – 41 026 виборців;
  • м. Устилуг – 2 192 виборця;

30-го серпня 2015-го року Центральна виборча комісія зробила оголошення про початок виборчого процесу. А подання до Центральної виборчої комісії кандидатур до складу обласних, районних, міських (міст обласного значення, міста Києва), районних у місті Києві виборчих комісій має завершитися вже завтра – 1-го вересня.

Визначення на підставі відомостей Державного реєстру виборців кількості територіальних, одномандатних виборчих округів, що мають бути утворені відповідними територіальними виборчими комісіями на територіях адміністративно-територіальних одиниць для організації виборів депутатів місцевих рад має бути завершено до 4-го вересня.

Отже, згідно із Законом України “Про місцеві вибори”, офіційний старт виборчої кампанії-2015 розпочнеться 4-го вересня.                                                                    




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця