<

Скільки літаків F-16 потрібно Україні для переваги над росією: відповідь бригадного генерала ЗСУ

03:54 | 29.05.2023 / Новини / /
Перегляди
200
/ Коментарі відсутні

Начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ бригадний генерал Сергій Голубцов розповів, що Україні для переваги над окупантами на конкретному напрямку потрібно хоча б 3-4 ескадрильї літаків F-16 по 12-16 одиниць.

Про це він сказав в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода Донбас Реалії, пише ТСН.

“Якщо це буде хоча б 3-4 ескадрильї, я думаю, що на окремому напрямку ми зможемо завоювати перевагу в повітрі і змусити ворога взагалі відмовитись від тих ударів, які вони зараз завдають на певній ділянці, на певній смузі оборони”, – пояснив Сергій Голубцов. 

Бригадний генерал додав, що у небі над Україною російська авіація не має переваги завдяки сучасним радіолокаційним станціям та ЗРК. Проте у Росії на озброєнні є авіація, яка здатна запускати далекобійні ракети, чого нема в ЗСУ. 

“Якби нам просто-на-просто платформу, яка спроможна застосувати, наприклад, ракети повітря-повітря американські AIM-120 – у них дальність близько 180 кілометрів – ми б просто не допустили їхнього наближення до кордонів на відстань пуску цих ракет”, – сказав Голубцов.

Нагадаємо, Міністерство оборони України повідомило, що ЗСУ для захисту нашої держави від окупантів потрібно 48 літаків F-16.

Також Сергій Голубцов розповів, що українські військові усвідомлюють, що після передавання Україні літаків F-16, Росія завдаватиме ракетних ударів по аеродромах, а тому готуються плани, як вберегти авіацію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця