<

Шольц зробив нову заяву про передавання танків Україні та назвав умову

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:27 | 22.01.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
329
/ Коментарі відсутні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 22-го січня заявив, що його держава вирішує про передавання Україні танків. Проте є умова – це повинно відбутись у координації зі союзниками, зокрема США. 

Шольц заявив, що мовляв передавання Україні танків, як і іншого озброєння, відбуватиметься лише у тісній координації зі союзниками, зокрема США. Про це пише ТСН, посилаючись на The Guardian.

“Таким чином це відбуватиметься і надалі”, – заявив Шольц, відповідаючи на питання, чи передасть Німеччина Україні танки. 

Передавання Україні німецьких танків: що відомо 

Під час засідання у форматі “Рамштайн” союзники не дійшли згоди щодо постачання Україні танків Leopard німецького виробництва. Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус узявся одразу запевняти – “враження, що є коаліція, де на заваді стоїть лише Німеччина, є оманливим”.

Раніше міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що одна з країн, що має німецькі танки Leopard 2, офіційно запросила у Німеччини дозвіл на передавання цієї техніки Україні. 

Також у Сполучених Штатах Америки розчаровані нерішучістю керівництва Німеччини щодо постачання Україні танків Leopard-2 для протистояння російським агресорам.

Голова уряду Польщі Матеуш Моравецький розкритикував Німеччину за зволікання із передаванням Україні танків Leopard 2.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця