<

Шестеро волинян представляють Україну на перших Європейських Олімпійських іграх

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:57 | 12.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У п’ятницю, 12-го червня, в Луцьку біля обласного відділення Національного олімпійського комітету України відбулося «Свято олімпійського прапора», приурочене до відкриття перших Європейських Олімпійських ігор у Баку.

Свідком події був репортер ZIK-Стрім Павло Мельничук.

Підтримати шістьох своїх земляків, які братимуть участь у європейських змаганнях в Азербайджані, прийшли понад 300 містян. Серед них вихованці спортивних місцевих шкіл, учасники попередніх Олімпійських ігор, тренери, представники влади та громадських організацій. Право підняти державний прапор  України та стяг  Національного олімпійського комітету надали колишнім олімпійцям.

«Цього року я не беру участь у змаганнях – немає моєї спортивної дисципліни. Буду дивитися пряму трансляцію та вболівати за волинян, які представляють Україну», – зазначила майстер спорту України міжнародного класу з велоспорту Олена Цьось.

На змаганнях у Баку виступають шестеро волинян, серед яких дві титуловані спортсменки – майстри спорту міжнародного класу Яна Беломоіна (велоспорт-маунтенбайк) та Марія Повх (веслування на байдарках і каное). Загалом на ігри відправляться 243 українських олімпійців, які будуть виборювати першість у 31 спортивній дисципліні.

«Свято олімпійського прапора» сьогодні відбулося в усіх обласних центрах країни. Його мета – розвиток олімпійського руху в Україні та пропагування здорового способу життя. «Якщо країна буде здорова і сильна, ми переможемо будь-якого ворога», – зауважив голова відділення НОК України у Волинській області Роман Карпюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця