<

Відбулась нарада Шацької районної організації інвалідів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:38 | 3.12.2014 / Шацьк /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У 1992-му році Генеральна Асамблея ООН проголосила щорічну подію всесвітнього масштабу – третє грудня стало датою Міжнародного дня інвалідів. Заходи, до яких в цей День закликає всі країни ця міжнародна організація, повинні бути спрямовані на інтеграцію інвалідів у життя нашого суспільства.

2-го грудня, напередодні Міжнародного дня інвалідів, в приміщенні Шацької селищної ради, відбулася розширена нарада Шацької районної організації інвалідів, яку провела її голова Ніна Верешко – повідомляє Шацька РДА

На нараду були запрошені директор Шацького районного центру зайнятості Мирослава Терета, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району Волинської області Володимир Голядинець, представники управління Пенсійного фонду України в Шацькому районі та управління соціального захисту населення райдержадміністрації.
Ніна Григорівна у своєму виступі проаналізувала діяльність організації за минулий рік та окреслила поточні завдання на наступний. Вона також прозвітувала про фінансові надходження та здійснені видатки. Від імені членів організації подякувала всім підприємцям, які неодноразово надають спонсорську допомогу на придбання подарункових наборів.

Кожен із присутніх мав змогу особисто поставити питання представникам окремих організацій району. Мирослава Володимирівна розповіла про окремі види робіт для інвалідів, про можливість навчання, про пільги для роботодавців, які беруть до себе на роботу фізично неповносправних. Начальник відділу у справах інвалідів, ветеранів війни та праці, персоніфікованого обліку і пільг управління соціального захисту населення РДА Людмила Гірич відзвітувала про надання пільг усім групам інвалідів, про санаторно-курортне лікування, про засоби реабілітації тощо.

За словами Ніни Верешко, районна організація інвалідів нараховує 256 чоловік. До Міжнародного дня інвалідів кожен отримав продуктовий набір, а всі присутні були запрошені на святковий обід.

Захищаючи гідність інвалідів, ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що інваліди стають повноцінними та високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними, життєствердними людьми, які надихають багатьох.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер