<

У Шацьку, щоб збирати ековнески залучили атошників і поліцію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:16 | 29.06.2016 / Шацьк /
Перегляди
24
/ коментарів 14

У суботу, 25 червня, в урочищі Венське запрацював екологічний пост. Роботу зі збору коштів з відпочивальників, які в’їжджають на заповідну територію Шацького району, планувалося запустити ще 1 червня, проте виникли певні труднощі, і дату відкриття поста перенесли більше як на три тижні.

На сьогодні, як розповів Володимир Захарко, директор Шацького національного природного парку, працівники природоохоронної структури спільно з представниками поліції і демобілізованими бійцями АТО несуть чергування на посту, справляючись з усіма своїми обов’язками, – пише Район.Шацьк.

Початок роботи припав на чотириденні вихідні, коли до озер їхали люди мало не з усієї України. Сума сплати екологічного збору лишилася тією ж, що і минулого року: з кожної людини – по 5 гривень, за мотоцикл – 15 гривень, легковий автомобіль – 20 гривень, мікроавтобус – 30гривень, автобус або вантажний автомобіль – 40 гривень.

Гроші невеликі, проте відпочивальники по-різному реагують на прохання зупинити транспорт і сплатити екологічний збір. Віталій Бонк, голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району», цьогоріч вперше долучився із побратимами до чергувань на посту. Розповідає, що більшість людей, які в’їжджають у національний парк, є законослухняними. Проте певний відсоток туристів ведуть себе досить агресивно, відмовляються платити збір і навіть не зупиняються на вимогу правоохоронців.

-Утім, напружені три дні чергувань пройшли більш-менш спокійно. Надіюсь, так буде впродовж усього літа. Принаймні, порядок на посту і дотримання закону ми постараємося забезпечити, – повідомив Віталій.

Виручені на посту кошти будуть вкладатися в розвиток інфраструктури ШНПП, прибирання його території, вивезення сміття, також використовуватимуться на оплату праці сезонним працівникам-прибиральникам.




коментарів: 14
  1. Це якась авантюра.
    А якщо я не відпочивати а по справах їду в Шацьк, чи в Брест…

  2. Яким державним документом цей збір коштів регламентовано? На підставі чого люди повинні платити гроші, якщо вони платять за відпочинок базам відпочинку? Це не що інше, як шахрайство!І не потрібно “прикриватись” ветеранами АТО! Це взагалі аморально.

  3. А демобілізовані бійці там для чого. Вагітних туди, багатодітні сім’ї,стареньких,нечуючих,ліквідаторів,репресованих, дітей війни, калік на візочках… Всіх шкода. Внески ці лише добровільні!!!
    Торік мєнтяра мені нив, що …..ви розумієте,така ситуація в країні…
    А зараз АТО-шників привезли…. Для чого?
    Якщо я не хочу здавати гроші місцевим чиновникам на нові авто для їхніх коханок, то це тепер означає НЕЗАКОНОСЛУХНЯНИЙ ???

  4. Екозбір це річ правильна.. але якщо це дійсно на законних підставах.. та якщо кошти виручені дійсно підуть у місцевий бюджет а не в кармани працівника палочки чи шлагбаума..чи полісмена..
    Якщо цей збір буде буде проходити через РРО та будуть видавати чек про підтвердження сплати. Якщо зупинка ТЗ буде законною..та перед зупинкою будуть відповідні знаки..на посту розпорядження голови району.. та таке інше..

  5. Кому там гроші платити? Тим шавкам які стоять вгашені і за наші гроші біжать по нову пляшку?!Бардак повний!

  6. Тупо на лоха весь цей збір!!! Ніяких законних підстав для такого збору не має. І куди ці кошти йдуть теж нікому не відомо.

  7. В путівку по якій їду вже заложений цей збір ,а якщо відпочивати у приватному секторі не хай слачує власник який здає житло(більшість з них не платить ні якіх податків)

  8. Скільки років їзджу, плачу збір, але по факту нічого не міняється. Збирали гроші на каналізації, її так і не зробили. Дорогу зробили тільки до дачі Янукович мл. Рибу не запускають. Бруд. А взагалі більша частина збору йде на тих, хто збирає та їх керівництво.

  9. Місцеві кажуть, що ні район, ні лісгосп тих грошей не бачать. А годувати місцевих князьків не хочу! І навіть Атошники на пості не змінять ставлення людей до цього “екозбору”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця