<

Шацький Національний природний парк заполонили червоні лисиці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:57 | 16.02.2015 / Шацьк /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Шацький Національний природний парк займає майже 50 тисяч гектарів і є одним із найцікавіших в Україні. Цей край славиться неповторною красою озер, різноманіттям екосистем і ландшафтів.

Багатий рослинний і тваринний світ парку – під охороною, полювання на його території суворо заборонено. Тож, дикі звірі тут почуваються вільно. Обстежуючи угіддя, працівники Шацького Національного природного парку виявили багато лисиць. Їх чисельність у кілька разів перевищує норму, руді хижаки завдають шкоду фауні, спокійно підходять до житлових масивів навіть крадуть свійську птицю. Окрім того, лисиці здатні переносити вірус сказу. Про це повідомляє ВОДТРК.

Аби врегулювати чисельність хижого звіра, згідно з дозволами Державного управління охорони навколишнього середовища з числа працівників парку були створенні спеціальні бригади мисливців для відстрілу червоної лисиці. Природоохоронна служба застерігає: полювання на лисиць проводять тільки спеціальні бригади з відповідними дозволами. До слова, за результатами досліджень захворювання на сказ у лисиць не виявлено.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця