<

Шацькі школи та коледж відвідала делегація з Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:59 | 1.05.2015 / Шацьк /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У рамках робочої поїздки Шацький район 29-го квітня відвідала делегація з Республіки Польща.

Голова районної ради Сергій Віннічук, директор Шацького міського Будинку культури Ніна Вирович супроводжували шанованих гостей – віце-старосту міста Влодава Адама Панасюка, директора комплексу загальноосвітніх шкіл №1 і №2 Євгенія Омельчука, вуйта гміни Влодава Тадеуша Савіцкі та завідувача відділу культури гміни Влодава Марту Ваврищук, – пише Шацька РДА.

Гості відвідали загальноосвітню школу І-ІІІ ст. селища Шацьк, де мали змогу поспілкувалися з начальником відділу освіти райдержадміністрації Анатолієм Павлеєм, директором школи Валерієм Михальчуком та  директорами усіх навчальних закладів району щодо залучення українських дітей до навчання в загальноосвітньому ліцеї у Влодаві. Євгеній Омельчук розповів про можливість пройти двотижневі курси вивчення польської мови, про навчання, харчування та проживання дітей в ліцеї під керівництвом класного керівника, про перспективи вступу до вищих навчальних закладів Польщі. Він наголосив, що навчання є безкоштовним.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Павлей доручив директорам донести вищезазначену інформацію до учнів 9-их класів та їх батькам. Крім того, директор школи запросив шанованих гостей до учнів 10-го класу, які вивчають польську мову (її викладають ще в 5-их і 6-их класах ЗОШ І-ІІІ ст. селища Шацьк), де всі мали змогу поспілкуватися «наживо» іноземною мовою.

Польські гості відвідати Шацький лісовий коледж ім. В. В. Сулька, де за «круглим столом» поспілкувалися з директором Ігорем Жмурком, обмінялися досвідом роботи та обговорили можливість навчання студентів за кордоном, а також  оглянули  музей  фауни і флори.

DSCN4499
116




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця