<

СБУ викрила експосадовця РНБО та Адміністрації президента Порошенка, який працював на іноземну спецслужбу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:17 | 8.06.2021 / Новини / , , /
Перегляди
284
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України викрила колишнього посадовця Ради нацбезпеки та оборони й Адміністрації президента Петра Порошенка на держзраді: працював на іноземну спецслужбу.

Про це повідомили в СБУ та прокуратурі Києва, – передає Громадське.

Як встановило слідство, у період 2014 року підозрюваного завербували іноземні спецслужби. На час вчинення злочину він працював в Адміністрації президента України, а надалі і у РНБО, та мав доступ до держтаємниці. Посадовець категорії «Б» передавав представнику іноземної спецслужби відомсті, які отримував на службі.

Вони стосувалися сфери економіки, внутрішньополітичної ситуації, міжнародних відносин, а також стратегічного співробітництва України з ЄС, РФ та Китаєм в незалежності від характеру інформації, а також грифу обмеження доступу до неї.

Замовників також цікавили дані про деталі функціонування органів держаної влади України.

А от з якої країни були замовники, українські правоохоронці не уточнюють.

Експосадовцю оголосили про підозру у вчиненні державної зради, тобто діянні, умисно вчиненого на шкоду обороноздатності та державній безпеці України (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років в’язниці та конфіскацію майна.

1 червня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Підозри у держзраді

У березні у СБУ повідомляли, що з 2014 року відкрили 16 643 кримінальні провадження щодо державної зради і тероризму. Майже усі вони пов’язані з окупацією та агресією Росії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця