<

СБУ на Волині попередила контрабанду рідкісних книг

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:33 | 28.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Співробітники СБУ на митному посту «Ягодин» виявили та вилучили  у громадянина Німеччини збірку рідкісних книг. Зловмисник намагався незаконно вивезти з України  у багажнику власного автомобіля   збірку книг з 22-х томів: «Meyers Konversations-Lexikon Dritte Auflage. Leipzig» (16 томів), один том  «Ключ до енциклопедичного словника», п’ять томів – «Fabres-Supplement» (Доповнення) та Біблію.

Згідно з висновками експертів, вилучені книги є повною збіркою третього перевидання енциклопедичного словника Мейера – однієї з головних німецьких енциклопедій, що існувала під різними назвами та виходила у вигляді різних видань з 1839 по 1984 рік, доки не було об’єднана з енциклопедією «Брокгауза». Експерти встановили, що ці книги є рідкісними (до 1946 року) і  становлять історичну та культурну цінність, їхня вартість може перевищувати 37000 грн, – повідомляє прес-служба УСБУ у Волинській області

Вилучена Біблія «Die Bibeloder die ganze Heilige Schrift des Alten und Neuen Testaments D. Martin Luthers Stuttgart, 1936» («Біблія або Все Письмо Старого і Нового Завітів. Доктора Мартіна Лютера Кінга») є рідкісною книгою (до 1946 року). Палітурка Біблії  чорного кольору з золотим тисненням. Обріз її сторінок покрито сусальним золотом, текст виконаний шрифтом  готичного стилю чорного кольору. Книга становить історичну, культурну і етнографічну цінність.

Слідчим відділом УСБУ у Волинській області розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст.15 ч.1 ст.201 КК України. Тривають слідчі дії.

unnamed-22
unnamed-23
unnamed-21
unnamed-20
unnamed-19
unnamed-18




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця