<

СБУ блокувала діяльність «ботоферми», яка надавала послуги Росії та бойовикам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:53 | 5.12.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Києві правоохоронці вилучили спеціальне технічне обладнання для створення та забезпечення діяльності «ботоферм».

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники встановили, що зловмисники активно надавали послуги російській стороні та особам, причетним до діяльності так званої “ДНР”, – передає УНІАН.

Служба безпеки припинила діяльність групи осіб, які організовували масову реєстрацію та подальше просування фейкових акаунтів у будь-яких сервісах інтернет.

Згідно з повідомленням, акаунти потім використовувались замовниками для встановлення та підтримання легендованих контактів з українськими громадянами, проведення незаконних фінансових операцій, пересилання через операторів поштового зв’язку товарів, вилучених із законного обігу.

“Ботоферма” також використовувалась організаторами для масового поширення деструктивних публікацій у соцмережах і месенджерах, розсилки неправдивих повідомлень про “мінування”, а також інших дій, спрямованих на дестабілізацію суспільної ситуації в Україні.

У Києві правоохоронці вилучили спеціальне технічне обладнання для створення та забезпечення діяльності “ботоферм”.

За даними СБУ, воно керувало масивом SIM-карт, віртуальними мобільними телефонами, розсилкою СМС-повідомлень тощо.

В роботі комплексу використовувались також SIM-карти іноземних мобільних операторів зв’язку, які у більшості країн можна придбати лише за наявності паспорта або за кураторства ФСБ РФ.

У рамках кримінального провадження проведено обшуки за місцем розташування спеціального технічного обладнання, під час яких отримано безперечні докази причетності конкретних осіб до протиправної діяльності.

Триває слідство.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця