<

Росіяни вкотре обстріляли Сумщину: використовували фосфорні снаряди та поранили три людини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:30 | 4.07.2022 / Новини / /
Перегляди
63
/ Коментарі відсутні

Росіяни 3-го липня зі своєї території знову обстріли прикордоння Сумської області. Зокрема, ввечері окупанти вдарили з мінометів по території та приміщеннях Атинського психоневрологічного інтернату. Там постраждали три пацієнти.

Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Він зазначив, що близько о 9:30 по Зноб-Новгородській громаді почався масовий обстріл, ймовірно із самохідних артилерійських установок. росіяни використовували фосфорні снаряди та боєприпаси із флешетами. Загалом зафіксували 120 пострілів. Згоріло одне авто.

О 09:45 також по околицях одного села Зноб-Новгородської громади був мінометний обстріл. Там зафіксували 20 ударів.

Близько о 10:00 Новослобідській громаді внаслідок мінометного обстрілу зазнали пошкоджень два приватні будинки, зупинка для громадського транспорту. Опівдні у Великописарівській громаді після мінометного прильоту загорівся житловий будинок.

А близько 12:30 у напрямку Білопілля з території росії було 10 «приходів» із САУ, після цього — ще мінометний вогонь. Також у цей час тривав обстріл з міномету по Хотінської громади, де зафіксували 30 «прильотів».

Близько 19:00 на околиці Великої Писарівки ворожий безпілотник скинув боєприпас. Наразі наслідки уточнюють.

«О 20:00 росіяни почали гатити з мінометів по території та приміщенням Атинського психоневрологічного інтернату. За півгодини — накрили з артилерії. Спалахнула пожежа у їдальні закладу, зруйнований адмінкорпус та гуртожиток», — написав Живицький.

Він зазначив, що щонайменше три пацієнти закладу постраждали. Наразі вони перебувають у лікарні. 

Обстріли прикордонних областей

росіян змусили відступити з Чернігівської та Сумської областей ще на початку квітня, проте обстріли прикордоння продовжуються. Основні сили рф нині зосередила на сході та півдні нашої країни.

Проте росія утримує деякі свої підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей. за даними Держприкордонслужби, окупанти роблять це для демонстрації сил та відволікання українських військових. Прикордонники не фіксують формування ударної групи для повторного наступу.

По Чернігівщині та Сумщині окупанти відкривають вогонь з артилерії, мінометів, стрілецької зброї, а також скидають вибухові предмети з безпілотників. Лише з 1 по 23 червня окупанти завдали 230 ударів: 200 обстрілів здійснили з артилерії, решту — з авіації, стрілецької зброї тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця