<

Російська база ППО під Євпаторією потрапила на фото курортників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:13 | 22.08.2022 / Новини / , /
Перегляди
470
/ 1 коментар

Відпочивальники в окупованому Криму сфотографували російські системи протиповітряної оборони С-400 під Євпаторією та опублікували фотографії у соціальних мережах.

Фото озброєння було зроблено в районі озера Терекли (Солоне) неподалік села Молочне. Про роботу ППО в цьому районі згадували 19-го та 20-го серпня, повідомляє Радіо Свобода.

21-го серпня призначений росією «губернатор» анексованого Севастополя Михайло Розвозжаєв також написав у телеграмі, що російські системи ППО «відпрацювали чергові об’єкти на підходах до Бельбека (військовий аеродром – ред.) з боку Євпаторії». 20-го серпня окупанти повідомили, що безпілотником атаковано штаб-квартиру Чорноморського флоту росії.

Незалежний OSINT-дослідник Бенджамін Піттет звернув увагу на фотографію систем ППО, опубліковану наприкінці липня користувачем «ВКонтакте». Фото містило географічні координати. Ці координати показують, що знімки були зроблені поблизу Молочного.

В інтернеті є й інші подібні фото.

«Радіо Свобода» вдалося знайти знімки установок, які можна геолокувати в цьому ж місці, зроблені поблизу. Їх опублікував ще один користувач «ВКонтакте». Фотографії дозволяють підтвердити, що йдеться про установки С-400.

Знімки були зроблені, судячи з геолокації телефону їхнього автора (досить точної, як випливає з міток в інших його постах), за 1,5 кілометра від поля, на косі між Терекли та Чорним морем.

Сервіс супутникових знімків Planet.com дозволяє побачити сліди на місці можливого розташування установок ППО з космосу та визначити, що активність на цій ділянці почалася не пізніше 15-го липня, після чого кількість доріг у полі збільшувалася.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця