<

РФ майже завершила формування двох армій біля кордонів України, – розвідка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:57 | 5.03.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
6
/ коментарі 3

Росія майже завершила формування двох нових армій у Західному та Південному військових округах поблизу кордонів України.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє ЕСПРЕСО з посиланням на Obozrevatel.

“Російська Федерація продовжує нарощувати угруповання військ поблизу кордону з Україною. На сьогодні завершується формування двох нових армій у Західному та Південному військових округах (це 20-та армія, штаб у Воронежі, і 8-а армія, Новочеркаськ), а також 22 армійського корпусу (Сімферополь) на тимчасово окупованому Кримському півострові”, – розповів Скібіцький.

За його словами, з’єднання та частини Південного і Західного військових округів РФ у пріоритетному порядку отримують сучасні та модернізовані зразки озброєння і військової техніки.

“Вже практично сформовані основні бойові частини та триває формування підрозділів забезпечення. Досягнення оперативних спроможностей армій очікується до кінця 2021 року”, – каже розвідник.

Особлива увага приділяється переозброєнню авіаційних частин ударними літаками і вертольотами, а також постачанню у війська новітнього ракетного озброєння наземного та морського базування.

Вадим Скібіцький розповів журналістам, яка чисельність військ РФ біля наших кордонів:

“Загалом угруповання Збройних Сил Росії вздовж державного кордону України, на тимчасово окупованій території у Донецькій, Луганській областях та Криму складає близько 87-90 тисяч військовослужбовців (зокрема 1 і 2 армійські корпуси понад 35 тис. військовослужбовців).

Також це 1100 танків, 2500 бойових броньованих машин, 1 600 артилерійських і ракетних систем, 340 бойових літаків і 240 бойових вертольотів, понад 50 кораблів/катерів та 6 підводних човнів“, – каже Скібіцький.

Також зазначені угруповання можуть бути посилені за рахунок трьох Центрів забезпечення мобілізаційного розгортання (ЦЗМР). які можуть мобілізувати близько 40 тисяч осіб.

“В безпосередній близькості від наших кордонів фактично завершене створення ЦЗМР в н. п. Богучар (Бєлгородська область), Каменськ-Шахтинському (Ростовська область), а також на території АР Крим (Новоозерне)”, – повідомляє він.

На запитання “Нарощування угруповання військ країни-агресорки, збільшення втричі біля наших кордонів відбулося за який період?” Скибіцький відповідає:

“Цей процес не новий. Нарощування угруповання військ РФ перш за все у Західному і Південному військових округах розпочалося одразу після початку агресії проти нашої держави. Після того, як був захоплений Крим, після того, як їм не вдалося створити так звану Новоросію, коли ми зупинили російські окупаційні війська на тій лінії, яка зараз є лінією фронту.

Саме в цей період, осінь 2014-го – 2015-й рік, почався процес нарощування угруповання російських військ. Як на території України (а це створення 1-го і 2-го армійських корпусів, які зараз працюють в єдиній системі угруповання російських військ на нашому напрямку), так і угруповання, які почали створюватися у нашого кордону.

Перш за все це 20 армія (Західний військовий округ), новостворена 8 армія (ПВО) і, відповідно, угруповання військ на окупованій території Криму”.

Ілюстративне фото




коментарів: 3
    • Це вони просто подалі від Китаю втікають.
      Сцикуни, мля!
      Хоть би не “заблукали”, а то на всіх досок не наберешся!

      • угу, а якшо будуть просити грамадянсьтво, то давати тільки після люстрації… і тільки тим, хто мову розуміє… без перекладача…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця