<

Ракетний терор триватиме: у ГУР прогнозують, коли росія може завдати нового масованого обстрілу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:33 | 24.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
396
/ Коментарі відсутні

Щоб підготуватися до наступного масованого ракетного удару, росії знадобиться близько тижня.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки міністерства оборони України Андрій Юсов.

«Ми розуміємо що періодичність масованих ракетних атак по Україні — це приблизно тиждень. Тобто, це той період, який потрібен, щоб підготуватися до наступного такого удару», — пояснив Юсов.

За його словами,  запаси високоточної зброї окупантів виснажені, та пропри це у рф залишилося ще чимало не високоточних ракет. 

«За точністю вони особливо і не женуться. У багатьох випадках розліт в кілометр — це умовна “норма” і влучання навіть не в об’єкти інфраструктури, а в цивільні будинки, лікарні», — додав  представник ГУР МО.

Він підкреслив, що під загрозою насамперед прифронтові міста: Запоріжжя, Харків, Миколаїв та Херсон. Туди ще долітають російські ракети С-300.

Нагадаємо, секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що у росії є ресурс для 3-4 масованих ударів, рівноцінних атаці, що була 15 листопада.

Масований обстріл та його наслідки

Вдень 23-го листопада росія знову атакувала ракетами Україну. Окупанти влучили по 16 об’єктах критичної інфраструктури, внаслідок цього у країні вводили екстрені вимкнення світла.

Станом на ранок 24-го листопада відновлено електроживлення всіх критичних об’єктів. А також очікується, що до кінця дня АЕС, які тимчасово припиняли роботу, почнуть виробляти електроенергію та видавати її в мережу — це допоможе скоротити дефіцит.

Відомо про щонайменше 8 загиблих та близько 50 поранених у Києві та області. Загалом протягом дня від російських ракет в Україні загинули 10 людей.

Протиповітряна оборона збила 5 ударних дронів та 51 із приблизно 70 ракет. Окупанти завдали ударів із літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця