<

Провели обшуки в очільників підприємств, які причетні до незаконної вирубки дерев на Ківерцівщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:32 | 10.12.2020 / Новини / /
Перегляди
98
/ Коментарі відсутні

9-го грудня санкціоновані обшуки провели в одному з сіл Ківерцівського району. Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 246 ККУ. Йдеться про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, якщо це спричинило тяжкі наслідки. У межах цього провадження уже вилучено 48,5 метрів кубічних деревини, яка передана на відповідальне зберігання.

Обшуки провели правоохоронці у чотирьох фігурантів кримінального провадження та на їхніх підприємствах, – повідомляє поліція Волинської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи підприємств самовільно виписували лісорубні квитки як лісокористувачі та здійснювали незаконну порубку в Ківерцівському національному природному парку “Цуманська пуща” без належних на це дозволів і документів. 

Протягом 2020 року спритники, орендувавши частину ділянок, що належать до “Цуманської пущі”, яка є об’єктом природно-заповідного фонду, вирубали понад 600 дерев різних порід та діаметрів. Таким чином, тут здійснювалась лісогосподарська діяльність, не пов’язана з цільовим призначенням функціональних зон парку, що є порушенням ЗУ “Про природно-заповідний фонд України”.

Одні з останніх рубок зафіксовані 4-го і 8-го грудня: тоді незаконно спиляли 5 дубів, 19 сосон та кілька сотень дерев інших порід. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця