<

Про недоліки Закону «Про місцеві вибори» говорили у Луьцку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:46 | 27.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Круглий стіл «Проблеми роботи ДВК та підвищення якості списків виборців на місцевих виборах 2015: фактори ризику та шляхи оптимізації» відбувся у Луцьку 22 вересня.

Під час заходу обговорили новації та недоліки Закону України «Про місцеві вибори» у частині списків виборців, існуючі проблеми зворотного зв’язку між виборцями, дільничними виборчими комісіями та органами ведення Державного реєстру виборців; шляхи оптимізації роботи ДВК та ряд інших питань, – пише Громадське.Волинь

Зокрема, найбільшими недоліками нині діючого Закону України «Про місцеві вибори» присутні назвали – відсутність відкритих виборчих списків, відсутність  жодних обмежень чи заборон щодо зовнішньої та телевізійної реклами,  складність в застосуванні одночасно трьох виборчих систем для ТВК, ДВК, виборців та інше.

Начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Волинської ОДАВіктор Стасюк зазначив, що в законі передбачено неефективний партійний принцип формування ТВК та ДВК, без належного врахування досвіду і знань членів комісій. «Якщо це буде далі продовжуватись, то у нас кожні вибори проходитимуть в «авральному режимі». Ні члени територіальних, ні дільничних виборчих комісій не знають що робити, до кого звертатися» – зазначив посадовець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця