<

Про екологічне навернення роздумували у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:46 | 31.03.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

27 березня парафіяни храму св. Петра і Павла УГКЦ у м. Нововолинськ, Волинської області, ознайомилися із Великопосною екологічною ініціативою «Екологічне навернення для порятунку створіння», ініційовану Бюро УГКЦ з питань екології. Екоініціативу представляв о. Володимир Лещишин, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Луцькому екзархаті.

Зустріч розпочалась із вступної науки, в якій референт пояснив значення «екологічного гріха» та закликав бути відповідальними за Богом створений світ. «Нехай цей Великий піст, який вже незабаром завершиться, ця подорож до Воскресіння Христового, буде для нас часом глибокого переосмислення не лише наших взаємин із Богом та із нашими ближніми, а також із усім Божим створінням – природою» – підсумував проповідник. Після науки розпочалась екологічна Хресна дорога, під час якої кожен мав змогу глибше і повніше усвідомити власну відповідальність за створений Богом світ.

На завершення священик заохотив всіх до діл милосердя стосовно ближніх та Божого створіння – природи: молитви, посту, милостині. Особливу акцент духовний отець поставив на двох шкідливих і грішних вчинках: спалювання сухої трави та листя і практиці штучних квітів.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця