<

Президент створив війська для спецоперацій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:59 | 26.07.2016 / Новини /
Перегляди
58
/ Коментарі відсутні

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з воїнами-спецназівцями підписав зміни до законів щодо Сил спеціальних операцій ЗСУ (№4795).

Президент зазначив, що цим законом завершується процес створення Сил спецоперацій української армії, передає прес-служба глави держави.

Порошенко наголосив, що це “абсолютно важливо в умовах захисту України від агресії, яку розв’язала проти нас Російська Федерація” і назвав цей закон “вимогою часу для того, щоб захист України був набагато ефективнішим”.

Зокрема, закон визначає правовий статус і застосування Сил спецоперацій самостійно або у взаємодії з іншими видами ЗСУ для проведення військово-політичних, економічних та інших заходів в інтересах національної безпеки в сфері оборони держави.

Зазначено, що закон розроблений за стандартами НАТО і повністю відповідає завданням співробітництва Україна – НАТО. Президент також зазначив, що на сьогоднішній день в Україні вже створено спеціальний центр і застосовуються спеціальні тренінгові програми, які дозволяють швидко і якісно готувати спецназівців.

Глава держави зазначив, що в 2014 році у спецназу “крім бойового духу не було нічого – ні форми, ні берців, ні прицілів, нічого”. “Подивіться, яку велику роботу ми зробили за ці два роки. І найголовніше – створено спецназ. І він себе ще покаже”, – наголосив Петро Порошенко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця