<

Президент підписав закон про ринок електроенергії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:51 | 8.06.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про ринок електроенергії”. Він зробив це під час відвідування Трипільської ТЕС в місті Українка Київської області.

“Сьогодні тут, а не в кабінеті, разом з вами я прийняв рішення про підписання цього закону і про початок процесу створення ринку електроенергії”, – сказав президент перед підписанням закону, – пише Корреспондент.

Глава держави додав, що відтепер почнеться серйозна робота з впровадження норм і технологій, які передбачають підписаний революційний закон.

“Модель ринку саме така, за якою працюють країни Євросоюзу. Мета – ми перейдемо до спільної енергетичної системи Євросоюзу. Будуть введені біржі електроенергії, і ваша станція теж матиме можливість отримати справедливу ціну”, – наголосив Порошенко.

Зазначимо, що законопроект “Про ринок електроенергії” передбачає впровадження нової моделі ринку, що включає низку сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок “на добу вперед”, внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг. При реалізації закону передбачається дворічний перехідний період.

Документ запроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, в тому числі в питанні поділу компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії.

Нагадаємо, законопроект “Про ринок електричної енергії України” Рада прийняла в першому читанні ще 22 вересня 2016 року. До другого читання до документа було подано близько 1200 правок, які опрацьовувала спеціально створена робоча група. Перша спроба прийняти документ у другому читанні 6 квітня виявилася провальною, 13 квітня він був підтриманий 277 голосами.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця