<

Презентували макет апарата, який має висадити людей на Місяць до 2024 року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:43 | 11.05.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Засновник Amazon Джеф Безос презентував макет нового космічного апарата Blue Moon, який має висадити людей та доставити обладнання на Місяць до 2024 року.

Про цеповідомляє Громадське, посилаючись на BBC.

«Настав час повернутися на Місяць, цього разу — аби там лишитися», — сказав Безос на презентації проекту у Вашингтоні.

Безпілотний Blue Moon буде оснащений ракетним двигуном BE-7. Апарат має доставити на супутник Землі наукове приладдя, супутники та всюдиходи. Для його запуску використають таку кількість палива, яка дозволить долетіти від Землі до Місяця.

Важитиме апарат 33 тисячі фунтів (разом з паливом), злітаючи із Землі, та його вага зменшиться до 7 тисяч, коли він сідатиме на Місяць.

Blue Moon має сісти на південний полюс Місяця, у кратерах якого знайшли лід. Отриману з цього льоду воду можна використати для виробництва водню, який може надалі підживлювати космічний апарат для польотів через Сонячну систему.

На початку березня Адміністрація президента США Дональда Трампа заявила, що збирається повернути американських астронавтів на Місяць до 2024 року. У своєму виступі Безос зазначив, що може вкластися у терміни Трампа, але лише завдяки тому, що його компанія Blue Origin почала працювати над апаратом у 2016 році.

12 квітня перший ізраїльський приватний місяцехід Beresheet, розбився, сідаючи на поверхню Місяця, через відмову головного двигуна.

Наприкінці грудня 2018 китайський космічний апарат «Chang’e-4», який планує здійснити першу у світі посадку на зворотний бік Місяця, вийшов на задану орбіту. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця