<

[ОНОВЛЕНО] Працівники системи профтехосвіти пікетують приміщення Волинської облради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:35 | 10.03.2016 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарі 4

10-го березня працівники системи профтехучилищ розпочали пікет приміщення Волинської обласної ради. 

Як повідомляли раніше, п’ятьом волинським училищам із 1-го січня 2016-го року припинили фінансування. Так, від Володимир-Волинського ВПУ та двох Нововолинських і Ковельських училищ працівники приїхали пікетувати на обласному рівні, аби добитися фінансування.

Зазначимо, що до акції долучилися інші професійно-технічні навчальні заклади Волині.

aaaaa
1

До учасників акції виходив голова облради Ігор Палиця. Котрий зазначив, що спілкувався із міськими головами Володимира-Волинського та Нововолинська, а також планує візити у ці міста. Палиця пояснив, що профінансувати всі заклади із обласного бюджету просто нереально, однак пообіцяв спільно із людьми шукати вирішення проблеми.

Станом на 10-ту годину, пікетувальників пустили в приміщення, де проходить позачергова сесія депутатів облради.

aaaaaaa
1
2

“Ми виділимо кошти із обласного бюджету на виплати зарплат працівникав закладів ПТУ. На позачергову сесію були запрошені міські голови Володимира-Волинського, Нововолинська та Ковеля, але жоден не прибув. Про відсутність мерів Нововолинська та Володимира-Волинського зазначили, що не прибули у зв’язку з тим, що перебувають на лікарняному.

Згідно прийнятого обласного бюджету на 2016-й мери міст зобов’язані фінансувати заклади профтехосвіти. Оскільки вони цього не роблять – тим самим порушують Закон України” – зазначив Ігор Палиця.

Мітингуючі працівники з цього приводу обурилися. Вони задля того, аби приїхати на пікет написали заяви за власний рахунок. Натомість мери міст досі не несуть відповідальності за порушення Закону України.

В цей же час Палиця зазначив, що якщо мери міст Петро Саганюк, Віктор Сапожніков та Олег Кіндер відмовляться фінансувати заклади профтехосвіти, то з обласного бюджету зможуть знайти вільні кошти для виплати заборгованості по зарплатах.

Також, помічник-консультант народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч зазначив, що вчора, 9-го березня народний обранець надіслав звернення до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.  У запиті йдеться про розгляд можливості виплатити зарплати працівникам професійно-технічних закладів освіти із обласного бюджету.

1

Голова облради Ігор Палиця дозволив представникам профтехучилищ безкоштовно похарчуватись у їдальні ради, поки ті чекатимуть підготовки протокольного доручення ОДА “Про внесення змін до Волинського обласного бюджету”, “Про виділення коштів на заклади профтехосвіти”. Протокольне доручення готує керівник волинського фінуправління.

Керівник фінуправління готує доручення ОДА, яке направляють міським головам Володимира-Волинського, Нововолинська та Ковеля. У дорученні зобов’язують мерів на сесії міськрад прийняти рішення щодо фінансування закладів префтехосвіти.

Якщо рішення не приймуть в міськрадах, депутати облради оголосять недовіру міським головам.
Для оголошення недовіри необхідно 2\3 голосів депутатів Волинської обласної ради.

В підсумку Ігор Палиця зазначив, що із бюджету Волинської облради зможуть погасити заборгованість по зарплатах освітянам за 2 місяці. У разі невиплати заборгованості на місцевому рівні, з обласного бюджету таким чином можуть спрямувати 6,8 мільонів гривень стабілізаційної дотації.

Нагадуємо, що на сьогодні вже йде 3-й місяць, коли працівники профтехучилищ не отримують зарплати.

Близько 12:30 на сесії Волинської обласної ради прийняли рішення “Про внесення змін про перерозподіл коштів для закладів профтехосвіти” та в порядок денний внесли питання про перерозподіл коштів.

Також, об 12:40 до сесійної зали прибув заступник міського голови Нововолинська Андрій Сторонський.

1

Андрій Сторонський зазначив, що коштів у Нововолинському міському бюджеті для профтехучилищ не перередбачено та запевнив, що у планах забезпечення  ПТУ варто перенаправити на обласне управління освіти.

Дану заяву відразу ж прокоментував Ігор Палиця: “Таким чином Ви навмисно навантажуєте бюджет волинської облради! Прийміть рішення на найближчій сесії міськради, а інакше – очільнику міста буде оголошено про недовіру! Обласна рада виконала завдання республіканського бюджету, адже приймати рішення фінансування навчальних закладів повинні на сесіях міськради.”

Після цього Ігор Палиця пообіцяв, що людям виплатять зарплати за 2 місяці. За відповідне рішення проголосували 53 депутати із 56 присутніх в облраді.

aa
aaaa




коментарів: 4
  1. А чого не пікетують кабмін? Хто прийняв таке рішення-спихнути на місцеві бюджети, не виділивши відповідних коштів? В Луцьку чи Києві?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця