<

Працівники профтехучилищ, від яких відмовилися місцеві ради, готують акцію протесту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:22 | 6.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Працівники профтехучилищ, від яких відмовилися місцеві ради, готують акцію протесту під стінами обласної ради, про що попередили у зверненні до обласних депутатів.

Профтехучилищам, які досі залишаються без фінансування, починають обмежувати подачу електроенергії через борги. А прийнятий закон, який мав би вирішити питання їхнього фінансування, і досі лежить на столі Президента, очікуючи його підпису. Не виключено, що цей документ взагалі чекає гриф «ВЕТО», – пише ІА Волинські новини.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму обласної ради.

Так, голова комісії депутат обласної ради Петро Савчук повідомив, що до депутатів надходять звернення від волинських профтехучилищ, які просять передбачити кошти в обласному бюджеті. Відповіді вони чекатимуть до 10 числа – дати сесійного засідання. Не виключено, що того дня педагоги прийдуть пікетувати під стіни облради, вимагаючи їхнього фінансування.

Нагадаємо, початок бюджетного року став ударом для представників профтехосвіти: їх зняли з державного фінансування, перевівши на місцеве. Як зазначила заступник начальника обласного управління освіти Людмила Плахотна, ПТУ, які розташовані в містах обласного підпорядкування, переведені на місцеві бюджети. Таких в області є 10, з них 5 – у Луцьку. Луцька міська рада передбачила в своєму бюджеті 42 мільйони гривень на ці заклади. І хоч цієї суми недостатньо, та все ж це краще, ніж нічого.

Решту 5 ПТУ (2 в Володимирі-Волинському, 2 в Ковелі і 1 в Нововолинську) мерії не включили в мережу навчальних закладів і не фінансують їх. В Ковелі питання поставили на голосування, але депутати його не прийняли. У Володимирі-Волинському і Нововолинську міські голови одноосібно відмовили ПТУ у фінансуванні, бо в бюджетах не вистачає коштів.

Наразі, щоб покрити борги по захищених статтях за січень-лютий, на кожен з цих закладів потрібно по мільйону гривень. Найгірше, що ПТУ вже почали відключати електроенергію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця