<

Працівники ПАТ «Львівська вугільна компанія» обурені скороченням Списку №2

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:28 | 29.03.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів підготував проект постанови «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах» і надіслав його до СПО профспілок на погодження.

Цим документом пропонується скоротити Список №1 на 313 позицій, а Список №2 – на 823, тобто позбавити тисячі людей, зайнятих на роботах, зі шкідливими та небезпечними для здоров’я і життя умовами, права достроково виходити на пенсію, отримувати інші пільги. Новація уряду не залишилася без уваги первинних осередків Конфедерації вільних профспілок України, які не стримують обурення подібним «приведенням у відповідність назв професій і посад працівників, згідно зі Списком №1 та Списком №2», – повідомляє прес-служба Конфедерація вільних профспілок.

Зокрема, трудовий колектив ПАТ «Львівська вугільна компанія», що налічує майже 800 осіб, одностайно вирішив звернутися до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради, інших високопосадовців державного й регіонального рівня, щоб висловити своє обурення тим, що зі Списку №2 виключають професії зі шкідливими і особливо важкими умовами праці, які дають право на пенсію за віком на пільгових умовах.

«Зі Списку №2 зникли всі керівники та фахівці, а саме: майстри і механіки дільниць і цехів, начальники змін та основного виробництва, тобто ті інженерно-технічні працівники, які майже 100% свого робочого часу зайняті у цехах і на дільницях зі шкідливими умовами, – зазначається у зверненні. – Вони відповідають не тільки за організацію виробництва і дотримання технологічних процесів, а й за життя і безпеку підлеглих робітників. Інженерно-технічні працівники – це фахівці з вищою і спеціальною освітою, на отримання якої потрібен не один рік».

Трудівники ПАТ «Львівська вугільна компанія» справедливо зауважують, що працюють на зношеному обладнанні, на підприємстві не виділяється коштів на технічну безпеку. Клеркам, які підготували цей проект, робітники пропонують відпрацювати одну зміну на їхній збагачувальній фабриці, щоб відчути, якою важкою працею вони заробляють свої «трудові копійки, які ще й вчасно не виплачують».

Під час обговорення проекту постанови на зборах трудового колективу він викликав обурення присутніх. Збагачувальники вимагають від владних структур прислухатися до думки колективу й відмовитися від ухвалення документу. Інакше це призведе до зростання соціальної напруги у суспільстві та неконтрольованих акцій протесту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця