<

Працевлаштування в Польщі хочуть ускладнити

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:55 | 19.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Автори проекту припускають, що в Польщі з’явиться дуже точне знання щодо потреб локального ринку праці.

Запропоновані Міністерством праці, сім’ї та соціальної політики Польщі зміни до закону “Про сприяння працевлаштуванню” передбачають квоти на сезонне працевлаштування іноземців, – пише Корреспондент.

Про деталі пропонованих змін в інтерв’ю газеті “Наш вибір” розповіла експерт із питань легалізації перебування, голова Фонду розвитку “Поза межами” Ксенія Наранович.

Згідно з проектом закону, міністерства отримують право видавати наказ, яким лімітують кількість дозволів на роботу, сезонних дозволів на роботу і заяв, які можуть бути видані цього року на території кожного воєводства, розповідає експерт.

“Тобто автори проекту припускають, що в Польщі з’явиться дуже точне знання щодо потреб локального ринку праці, а міністри ще й зможуть спрогнозувати зміни цих потреб протягом року”, – зазначає вона.

Зараз у проекті змін до закону передбачена видача 500 тисяч дозволів на сезонну роботу і заяв на рік, тоді як тільки у 2016 році самих заяв було видано 1,3 мільйона.

За словами Ксенії Наранович, сьогодні роботодавці, які шукають некваліфікований персонал, часто виставляють вдвічі більше заяв, ніж до них пізніше приїжджає на роботу.

Ідея квот є дивною, оскільки в Польщі найнижчий рівень безробіття протягом 25 років.

Законопроектом також передбачено зміну процедури видачі заяв про намір прийняти на роботу іноземця – ця система діє в Польщі більше 10 років і застосовується, в тому числі, до громадян України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця