<

Поставив на паузу роботу далекобійника і прийшов у військкомат: розповіли історію бойового медика, який служить у теробороні Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:44 | 26.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
433
/ Коментарі відсутні

Олександр, який має позивний «Док», – служить у теробороні Волині на посаді бойового медика з перших днів широкомасштабного вторгнення. До військкомату – як і його побратими – прийшов добровільно, поставивши на паузу роботу водія-далекобійника.

Про це повідомляють на сторінці 100-ї окремої бригади ТрО.

Після закінчення медучилища, Олександр деякий час працював у бригаді швидкої допомоги, згодом декілька років прослужив медиком в Збройних Силах. Ну а пізніше став далекобійником.

“24 лютого я мав виїжджати за кордон, але оскільки сталися ворожі прильоти по моєму рідному місту, вирішив, що робота мусить зачекати”, – згадує чоловік.

У війську він спочатку став бойовим медиком взводу, потім – роти, а нині служить санінструктором у медичному пункті.

“Ще з 2014 року в Україні тактична медицина вийшла на новий рівень, покращилося фахове забезпечення медиків та навчання. Нині ми працюємо за алгоритмами системи MARCH, але війна внесла у цю систему великі корективи. Американці, які її розробляли, зараз самі звертають увагу на те, як проходить надання невідкладної медичної допомоги на полі бою, а також в місцях евакуації”, – говорить Олександр.

Військовий розповів, що зміни в тактичній медицині відбулися на краще, відходячи від «совкових традицій». Спектр забезпечення значно ширший, надавати допомогу бійцям значно легше.

А ще Олександр зазначив, що 99% особового складу його бригади прийшли захищати країну не через повістки, а добровільно. Відповідно, у всіх є патріотизм і жага до найшвидшої перемоги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця