<

Посол ЄС в Росії: Ми не будемо воювати і вмирати за Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 7.04.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Європейський дипломат також порадив країнам оцінювати ризики в разі надання Україні військової допомоги.

Приймаючи рішення про надання військової підтримки, окремі країни повинні з усією відповідальністю зважити можливі дії Москви у відповідь на такий крок. Про це заявив в інтерв’ю газеті Verslo zinios посол Євросоюзу в Росії Вигаудас Ущацкас, – пише Корреспондент.

“Наскільки я розумію, адміністрація США стурбована тим, які будуть наслідки, якщо буде надана військова допомога, військова техніка, якою може бути відповідь Росії і як конкретно вона проявиться на території Східної України”, – сказав Ушацкас.

“Це дуже серйозні питання, тому що ризик та загрози реальні”, – додав колишній міністр закордонних справ Литви.

Литва публічно, проте без подробиць, підтвердила, що передала Україні елементи озброєння. Президент і міністр закордонних справ неодноразово публічно закликали країни Заходу допомогти Києву зброєю.

За словами Ушацкаса, ЄС повинен підтримувати економічні та політичні реформи в Україні, стабілізувати країну, але одночасно потрібно “бути реалістами і шукати точки дотику, як ми можемо за допомогою переговорів з Росією припинити ескалацію конфлікту”, включаючи переговори про постачання зброї.

“(…) Треба визнати, що ми не підемо воювати і вмирати за Україну і ми не підемо міняти Росію, тому що ми цього не зробимо”, – сказав дипломат.

Ушацкас повторив, що в залежності від ситуації на Сході України ЄС готовий ввести додаткові санкції або їх скасувати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер