<

Послугами Нововолинського міського центру зайнятості за рік скористалося майже 4 тисячі громадян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:42 | 12.01.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У 2017 році працевлаштовано 2160 осіб, які звернулися до центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні, в тому числі 545 зареєстрованих безробітних.  

Одним із першочергових завдань служби зайнятості залишається надання комплексу соціальних послуг щодо сприяння працевлаштуванню військовослужбовцям, в тому числі учасникам АТО, та вимушено переміщеним особам, – повідомляє сайт міської ради.

Минулого року продовжувалась робота в напрямку популяризації військової служби за контрактом. У Нововолинському військкоматі та в центрі зайнятості створені інформаційні куточки, де розміщена інформація про наявні актуальні вакансії для проходження військової служби. В рамках співпраці з військкоматом проводяться ярмарки вакансій з орієнтації на військову службу за контрактом.

При центрі зайнятості діє Клуб учасників АТО, в рамках діяльності якого надаються індивідуальні професійні консультації, групові консультації, організовуються семінари, тренінги, в тому числі з елементами арт-терапії, робочі зустрічі. До заходів залучаються представники громадських організацій, органів державної влади та інших соціальних партнерів.

Торік на обліку в центрі зайнятості перебували 16 осіб з числа вимушено переміщених з Донецької та Луганської областей, з них 9 осіб працевлаштовані.

Одноразову виплату допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю отримали 12 зареєстрованих безробітних.

Впродовж 2017 року в Нововолинському міському центрі зайнятості в наявності було 2922 вакансій, з яких 2152 укомплектовані, що складає 73,6% від загальної чисельності. З метою налагодження тісної співпраці щодо укомплектування підприємств персоналом проводяться різноманітні заходи, в тому числі семінари,  круглі столи, робочі зустрічі, ярмарки вакансій з роботодавцями та відвідування підприємств фахівцями центру зайнятості.

На початок 2018 року в базі даних центру зайнятості налічується 216 актуальних вакансій на підприємствах та у фізичних осіб-підприємців міста Нововолинська.

Однією із важливих  активних форм зайнятості є організація громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру. В роботах тимчасового характеру взяли участь 365 зареєстрованих безробітних.

В серпні 2017 року в Нововолинському міському центрі зайнятості розпочав свою роботу Центр розвитку підприємництва, в рамках діяльності якого проводяться індивідуальні консультації та масові заходи спрямовані на підтримку малого та середнього бізнесу.

Нововолинський міський центр зайнятості в своїй діяльності активно впроваджує інноваційні підходи в наданні послуг пошукачам роботи. У 2017 році підготовлено та розміщено в мережі Інтернет відео-резюме 80 безробітних, проведенно 105 skype-співбесід з роботодавцями. Новим електронним сервісом «Електронна черга реєстрації безробітних» скористались 257 громадян. Усі ці заходи безумовно сприяють підвищенню рівня працевлаштування громадян.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця