<

Понад 100 посадовців з Волині були покарані за порушення законів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:59 | 31.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Цьогоріч за порушення законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру на Волині до дисциплінарної відповідальності притягнуто 123 посадовці правоохоронних та інших державних органів.

Про це йшлося під час наради прокурора Волині Дмитра Чепіжака з керівниками управлінь МВС, Державної пенітенціарної служби, Державної міграційної служби України, Головного управління юстиції у Волинській області, Луцького прикордонного загону та управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації, – повідомляє прес-служба прокуратури області.

На нараді обговорили стан додержання в області законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Як стало відомо під час наради, в області продовжують мати місце випадки безпідставного доставляння громадян, у тому числі неповнолітніх до територіальних підрозділів органів внутрішніх справ та Луцького прикордонного загону, їх утримання понад три години, у тому числі без складення протоколів про адміністративне затримання та обов’язкового повідомлення про місце їх перебування родичів або близьких осіб.

Викривалися й факти насильства та застосування тортур до громадян працівниками органів внутрішніх справ.

Через невідповідність вимогам національного законодавства та міжнародних стандартів не функціонує майже половина (11 з 24) кімнат для затриманих і доставлених чергових частин органів внутрішніх справ. Є зауваження і до спеціально обладнаних для тримання затриманих приміщень ВПС Луцького прикордонного загону.

У зв’язку з неналежним санітарно-технічним станом призупинено діяльність кількох ізоляторів тимчасового тримання.

Ще не досягнуто повного дотримання прав в’язнів щодо їх матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення в спецустановах міліції та установах відбуття покарань, у тому числі і у виховній колонії.

Через недостатню ефективність діяльності оперативних служб до установ пенітенціарної системи продовжують надходити заборонені предмети. Причому зафіксовано непоодинокі випадки доставляння на охоронювані території наркотичних засобів та мобільних телефонів саме службовими особами цих установ з корисливих мотивів.

Потребує покращання стан залучення засуджених до суспільно-корисної праці.
Наявні порушення режиму та умов тримання та матеріально-побутового й санітарного забезпечення у психіатричних закладах із загальним та посиленим наглядом.

Відтак учасниками наради ухвалено перелік спільних заходів, спрямованих на покращання в області стану додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця