<

Помешкання отруєного у Британії Скрипаля демонтують

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:52 | 8.01.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Будинок колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, отруєного токсичною речовиною “Новачок”, демонтують з метою знезараження.

Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian

Рада Вілтшира сповістила сусідів Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, що глибинне очищення та деконструкція будинку займуть до чотирьох місяців.

Слідчі вважають, що Скрипалі спершу контактували з отрутою, розпиленою на дверній ручці їхнього будинку в Солсбері.
Очищувальні роботи розпочалися з тих пір, як Скрипалів госпіталізували, але припинились на Різдвяні свята.

4 січня стало відомо, що будинок замкнуть у щільній оболонці. Після цього військова команда розбере будинок і гараж.
Зазначається, що при цьому ризики для здоров’я оточуючих залишатимуться низькими, і постраждалі земельні ділянки будуть ретельно очищені та повернуться до нормального використання.

Нагадаємо, в отруєнні нервово-паралітичною речовиною типу “Новачок” Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, яке було скоєно в британському Солсбері у березні 2018 року, в Великобританії звинувачують ймовірних співробітників ГРУ Руслана Боширова і Олександра Петрова. Групи Bellingcat, The Insider, Conflict Intelligence Team і “Проект” назвали їхні справжні імена — Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін.

За даними спільного розслідування Bellingcat і видання The Insider, Чепіга — полковник Головного управління Генштабу ЗС Росії, він тричі бував у відрядженні в Чечні. Підрозділ, в якому служив Чепіга, був помічений поруч з українським кордоном у 2014 році. У тому ж році президент РФ Володимир Путін присвоїв йому звання Героя Росії “за виконання миротворчої місії”. 

Мішкін, який отримав медичну освіту в одній з військових академій, також є співробітником спецслужби. Він був нагороджений званням Героя Росії в 2014 році, йдеться в матеріалах розслідування. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця