<

Полярники «Академіка Вернадського» показали новонароджених тюленят

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:47 | 21.09.2022 / Новини / /
Перегляди
85
/ Коментарі відсутні

Біля станції «Академік Вернадський» в Антарктиді народилися перші в цьому сезоні дитинчата тюленів.

Про це повідомили на сторінці Національного антарктичного наукового центру у фейсбуці.

Перше з’явилося на світ на острові Вінтер біля будиночка Ворді. Друге – біля острова Скуа, на кризі в протоці Скуа Крік.

«Зовсім крихітка, ще не відходить від матері, та, треба сказати, росте на очах (може набирати до 6-7 кг за день). Пересувається цуценя (так називають новонароджених тюленят) невпевнено, адже м’язова система тільки формується, та вже через кілька тижнів розпочнеться навчальний процес, і малеча буде вчитись виживати в суворих антарктичних умовах», – розповіли українські полярники.

Вони додали, що новонароджені тюленята зазвичай важать 25-30 кілограмів, а завдовжки сягають 1,3 м, а коли стануть дорослими, мають важити біля 400 кг.

«Лише в Антарктиді тюлені не бояться людини. Чому? Тому що тут вчасно взяли їх під охорону. Скажімо, на Балтиці їх переслідують ще з часів палеоліту, тому, якщо побачити тут тюленя, можна ще 10 років розказувати іншим про це», – зауважили науковці.

У Національному антарктичному центрі обіцяють оголосити конкурс на найкращі імена для дитинчат, коли дізнаються їхню стать.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер