<

Польща планує побудувати паркан на кордоні з Білоруссю та Україною

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:16 | 2.09.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Протягом двох-трьох тижнів стануть відомі результати аналізу правових та екологічних умов спорудження вздовж кордону Польщі з Білоруссю та Україною огорожі, що запобігатиме міграції диких кабанів.

Міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юрґєль повідомив про вартість паркану – це 130 мільйонів злотих (30 мільйонів євро). Міністерство фінансів обіцяє виділити таку суму. Довжина огорожі – 729 кілометрів, – повідомляє  “Польське радіо”.

На думку експертів, причиною появи африканської чуми свиней у Польщі були заражені цим вірусом дикі кабани, що зайшли на територію Польщі з Білорусі. Як оцінив міністр Кшиштоф Юрґєль, паркан є необхідним, попри факт, що восени кількість нових вогнищ африканської чуми свиней повинна значно зменшитися. Найбільш небезпечні місяці, коли розвиток хвороби є найсильнішим, це червень, липень і серпень.

Від моменту появи АЧС в Польщі 14-го лютого 2014-го року до сьогодні виявлено 93 вогнища цього захворювання в трьох вооєводствах: Підляському, Люблінському та Мазовєцькому. Також виявлено 461 випадок зараження АЧС в диких кабанів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця